Så använder du Bitcoin hårdvaruplånböcker

För att du ska kunna spara dina Bitcoins på ett säkert sätt så är det viktigt att du har en hårdvaruplånbok. Det här är en plånbok som du kommer att förvara offline. Den är bara tillgänglig online då du är uppkopplad och använder den. Även om tekniken för bra Bitcoin plånböcker är avancerad och mycket säker så är det viktigt att du också tänker igenom hur du ska använda plånboken. Högsta säkerhet får du om du tar för vana att uppdatera backup med jämna mellanrum och även ser till att du vet precis var din plånbok offline finns.

Ökad säkerhet med kryptering

Din privata nyckel som är ditt lösenord till dina Bitcoins kommer att förvaras på din hårdvaruplånbok. Denna nyckel får aldrig hamna i någon annans händer. Då kan du få problem med inbrott på plånboken. Detta är särskilt problematiskt då det handlar om plånböcker som finns online och som är känsligare för hackers. Din hårdvaruplånbok för Bitcoins kommer att kryptera din privata nyckel, och därmed så är det otroligt svårt att bryta sig in i den. Det är ju bara precis då du genomför transaktioner som du är online med plånboken. I andra lägen så kommer ingen att kunna komma åt pengarna såvida de inte får fatt i den fysiska hårdvaran.

En god kombination av online och offline

För att det ska vara smidigt att köpa Bitcoin och handla online så behöver man för det mesta en kombination av online och offline plånbok för Bitcoins. Det är mycket vanligt att du får en online plats för din kryptovaluta på den portal som du handlar med. Det här ska fungera på ett enkelt sätt och du bör få hög säkerhet om du väljer rätt portal. Dessutom så kan det vara så att de jobbar med ett system som ger ett extra lager av trygghet. Det kan till exempel vara så att din privata nyckel aldrig lagras på deras server. Därmed så kommer företaget som du handlar med aldrig att ha informationen som krävs för att komma åt dina virtuella slantar.

Med ett smidigt online-konto på en bra kryptovalutahandelsplattform så ska det inte vara svårt att skicka pengarna till hårvaruplånboken. När du har bestämt dig för att spara ett visst belopp och inte handla vidare med det på portalen så kopplar du din Bitcoinplånbok till datorn och gör överföringen. Det här går snabbt och när du är klar så vet du att slantarna finns säkert på den lilla disk som utgör din hårdvaruplånbok.

Handla med mobilen

Du kan även använda din mobiltelefon för att köpa Bitcoins och handla med dessa. Idag så är det mycket vanligt att plattformar som erbjuder kryptovalutahandel ser till att deras tjänst också fungerar bra på en mindre skärm. De kan också erbjuda appar som gör att du lättare kan nå ditt konto online med mobilen. Det här kan vara bra då du kanske vill sköta dina Bitcoins även då du inte har tillgång till en dator. Med mobilen så kan man också lätt handla med andra då man träffas på riktigt för att köpa och sälja Bitcoins. Den här typen av möten sker då och då på olika håll i Sverige och är populära att delta i.

Du måste tänka säkert

Men det räcker inte med säker teknologi för att se till att dina pengar på Bitcoinplånboken är i säkert förvar. Du måste ju också vara noga med hur du hanterar den rent fysiskt. Visst är det bra att inga virus kommer att nå din hårdvaruplånbok och att den inte går att komma åt via nätet då den är bortkopplad från datorn. Men betänk vad som händer om någon annan kommer åt hårdvaruplånboken såväl som lösenord. Då kommer du inte att få igen pengarna!

Dessutom så kan det ju vara så att man glömmer bort var man har lagt hårdvaran. Då är det ett måste att man har skapat en backup. Det här kan man ju ordna med virtuella pengar. Det går att skapa kopior så att man aldrig förlorar Bitcoins även om den ursprungliga hårdvaruplånboken försvinner.