Kryptovaluta trading för nybörjare

Kryptovalutor rör på sig. Du har kanske läst om hur Bitcoin har ökat i värde markant under senare år. Dessutom så är det så att valutor som Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Dash kan gå upp och ner under några dagars tid. Det är denna fluktuation som gör att man kan tjäna pengar på att köpa i rätt tid och på att sedan sälja då priset stiger. Trading är spännande och intressant men inte utan risk. Detta särskilt då det handlar om virtuella valutor som inte är så stabila. Innan du börjar med kryptovaluta trading så måste du lära dig mer om hur detta fungerar så att du kan handla på säkrast möjliga vis.

Tjäna pengar på kryptovaluta trading

Med trading så ligger vinsten i priset som förändras. Du handlar för ett pris och säljer för ett annat. Om skillnaden mellan priserna är stor så kan det bli tal om mycket pengar. Idag så finns det flera plattformar online som är till för kryptovalutahandel. De erbjuder dig att köpa en valuta som Bitcoin med ditt kreditkort. Du får en viss kurs för en viss kryptovaluta. Med de virtuella pengarna som du har på ditt konto så kan du fortsätta handeln och byta mellan olika valutor eller kanske tillbaka till fiat-pengar.

Lång eller kort position

När det handlar om kryptovalutahandel så talar man ofta om lång eller kort position. Lång position är när du köper en kryptovaluta för ett lågt pris och sedan säljer för ett högt. Du kommer då att tjäna på att få ut mer för valutan än vad du lade på den. Kort position går ut på att du med lånade pengar köper valuta som du säljer för ett högt pris. Sedan så köper du nya Bitcoins för ett lågt pris för att tjäna mer än du lånade.

För att tjäna pengar på kryptovalutahandel så är det förstås så att man måste kunna handla för lite större belopp. Att få ut några hundratals kronor på en affär är knappast målet. Det betyder också att man tar en större risk eftersom en förlust kan innebära en rätt så stor summa pengar.

Inte samma sak som att investera

Många gör misstaget att de tror att trading är samma sak som att investera i kryptovaluta. Så är det inte. En investering gör du över längre tid. Den är till för att ge dig en förtjänst då valutan ökar i värde på lång sikt. Det är också med en investering som man kan se en bra förtjänst även då man kanske inte köper så mycket virtuell valuta. Den som för flera år sedan köpte ett Bitcoin-mynt för tio dollar är glad idag då samma mynt nu ger flera tusen dollar.

Riskerna med kryptovalutahandel

Den höga volatiliteten som kännetecknar kryptovalutahandeln är en risk. Man hör mest solskenshistorier om de som lyckas med trading. Men sanningen är förstås den att många misslyckas. Det bör du vara väl medveten om. Det är inte säkert att du kan bli rik på att handla med kryptovaluta. Men det du bör säkra dig om är att du inte förlorar pengar som du inte kan avvara. Att lägga alla sina besparingar på kryptovalutahandel är knappast att rekommendera. Du bör välja trading med pengar som du har råd att förlora.

Så väljer du plattform för trading

I och med att det finns många olika plattformar för kryptohandel så är det viktigt att du väljer rätt. Som nybörjare så kan du behöva en plattform som är extra tydlig och enkel att förstå. Om du vill kunna köpa Bitcoin och andra kryptovalutor så måste du också tänka på att välja plattformen som kan sälja dessa virtuella valutor mot fiat-pengar. Ta en titt på säkerheten och se vad andra användare säger om tjänsten. Den ska vara smidig att använda och bör inte innebära en massa dolda kostnader. Du ska också tänka på vilka valutapar som erbjuds så att du kan syssla med den trading som du är mest intresserad av.