Hur väljer man Bitcoin molntjänst?

Pengar, pengar, pengar… Det är det som det handlar om. När du ska välja en Bitcoin molntjänst så kommer fokusen oundvikligen att ligga på hur mycket du får ut med din investering. Tjänsten kostar ju pengar, och frågan är hur stora utbetalningar av Bitcoins som du kan förvänta dig. Men det finns mer att tänka på då man väljer en molntjänst för Bitcoins. Säkerhet är A och O och du ska inte gå på en bluff. Det gäller att undersöka den tjänst som du är intresserad av noga innan du betalar för att få ta del av deras mining.

Varför kan du inte mina Bitcoins själv?

Det är klart att du kan mina Bitcoins själv! Det här kan du göra om du har plats för en massa datorer, vill investera i mjukvara och lära dig hur du löser matematiska problem för att bli belönad med Bitcoins. Dessutom så bör du tänka på att det här kommer att kosta en mindre förmögenhet i energi och så kan det vara så att du inte längre kan bo i rummet eller rummen där datorerna står då det blir för varmt.

Du kan alltså göra det själv men det är inte så troligt att det här blir hållbart. Tiden då man med enklare utrustning kunde får ut bra med Bitcoins på egen hand är förbi. Nu krävs det mer utrustning, god kunskap och så givetvis resurserna för att finansiera detta. Men om du ändå vill vara med så kan du ju det via en Bitcoin molntjänst. Då slipper du bygga ett eget datorcenter för stora pengar.

Så fungerar en Bitcoin molntjänst

Med en Bitcoin molntjänst så kommer du istället att betala en avgift för att få vara med och mina med datorcentret som utför arbetet. När Bitcoins ges så delas de mellan alla som har varit med och investerat minus den del som datorcentret givetvis kommer att ta. Hur mycket kommer du att tjäna på detta? Det beror på flera olika saker som hur många som är med och delar på förtjänsten och hur många mynt som kommer loss tack vare centrets arbete.

Om du går på en nit så betalar du för luft. Det gäller att enbart satsa på en Bitcoin molntjänst som det går att lita på. Det finns några kända namn som du inte behöver oroa dig för fusk med. Problemet med några av de stora molntjänsterna är att de inte ger så mycket om man jämför utbetalning med investering. Om du istället köper Bitcoins direkt från en valutahandlare så kostar det inte så mycket mer. Tanken med molntjänsten är ju att du ska tjäna mer på att vara del av en gruppinsats för mining. Det här kan bli möjligt men undersök det noga innan du går med!

Kan du bli lurad?

Ja, du kan bli lurad. Det finns företag som drar igång bara för att kort efter lanseringen haverera. När det dyker upp nya aktörer så finns det pengar att tjäna på att vara med i starten men det kan också leda till att man förlorar på att satsa på en oseriös firma. Dessutom så kan det ju vara så att du själv inte är tillräckligt upplyst om hur miningen egentligen fungerar. Du tänker dig att du kommer att tjäna mer än vad som verkligen är fallet. Datorcentret som erbjuder Bitcoin molntjänsten spelar med öppna kort, men din bristande kunskap och erfarenhet kan leda till att du ändå känner dig lurad för att du inte vinner pengar på tjänsten.

Ett tips är att ta det där med Bitcoin molntjänster steg för steg. Skynda dig inte in i något. Genom att lära dig mer om specifika molntjänster så vet du vad du gör. Då blir det inte så svårt att acceptera att du kanske inte tjänade så mycket som du hade hoppats på. Med Bitcoins så är det i likhet med spel så att man inte ska investera pengar som man behöver till annat.