Hur köper man Bitcoin?

Det är numera mycket enkelt att komma igång med kryptovalutahandel. Du behöver inte vara expert på hur kryptovalutor fungerar för att få fatt i dem. För att köpa Bitcoin så behöver du i stort sett bara skapa en plånbok. Det kan du göra privat på din dator eller mobiltelefon såväl som online. Sedan så kan du köpa kryptovalutan från andra privata användare eller via växlingstjänster. Det går faktiskt också att mina fram mynten men det är rätt så besvärligt och inget som man gör som privatperson hemma i lägenheten.

Köpa Bitcoin från annan användare

Om du vill köpa Bitcoin från en annan användare så kan du göra detta genom att betala priset som personen vill ha för den summa Bitcoins som du är intresserad av. Kanske känner ni redan varandra och då är det ju inte så svårt att bestämma hur mycket du ska betala i kronor för att få en viss överföring till din Bitcoin-plånbok. Det går också att handla direkt mellan privatpersoner på plattformar för kryptovalutahandel. Det här är ett bra val då du vill köpa mynten på ett säkert sätt och tydligt se vad kursen står i just nu.

Använda en plattform för kryptovalutahandel

När du vill köpa Bitcoin på en sajt så måste du börja med att skapa ett konto. Då kommer du många gånger också att få en het plånbok för Bitcoin. Det här är en plånbok som finns online via ditt konto. Nu kan du föra över vanliga fiat-pengar för att köpa Bitcoin. Beroende på den plattform som du väljer så kan det ta några dagar innan dina pengar är inne på kontot. Men när du väl är redo för att handla med Bitcoin som en del av Bitcoin-nätverket så går det mycket snabbare.

Då du köper dina Bitcoins på en plattform så kommer det att vara till den kurs som då gäller. Det här är något som påverkar hur bra köpet blir. Värdet på kryptovalutor kan nämligen fluktuera kraftigt. Det kan gå upp och ner mycket snabbt. Det är också därför som det finns en viss risk med att handla med Bitcoin. I varje fall om man gör det på kort sikt. De som har sysslat med Bitcoin-handel över en längre tidsperiod har kunnat se fina förtjänster från detta. Det är ju också en anledning till att så många har blivit intresserade av denna virtuella valuta.

Mina fram Bitcoins

Ett annat sätt att få fram nya Bitcoins på är att agera miner. Det här betyder att man löser matematiska och kryptografiska problem för att få till ett nytt block i kedjan, blockkedjan. När man gör detta så blir belöningen ett visst antal Bitcoin. Idag så är detta jobb inget för en privatperson. Men man kan ta del av mining via Bitcoin molntjänster. Då betalar man för rätten att ta del av de Bitcoins som ett företag, som har all utrustning som krävs, får fram. Det här kan vara mer eller mindre lönsamt beroende på hur mycket man får ut för sin insats.

Det går också att få fram Bitcoins via spel som belönar med denna valuta. Det här är inte ett snabbt och lätt sätt att få in pengarna på. Man får för det mesta spela på spel med en massa reklam och det är inte så att man får ut så mycket ens när det går riktigt bra. Men det kan ju ändå vara ett kul sätt som alternativ till att köpa Bitcoins.

Använd en hårdvaruplånbok

Ett tips är att investera i en hårdvaruplånbok som du har separat från nätet. Den är säkrare att använda. Du kan fortfarande ha en plånbok online via den plattform som du köper och handlar med. Denna plånbok är smidig och bör vara säker. När du har köpt dina Bitcoins så kan du snabbt föra över dem till din hårdvaruplånbok där de kommer att ligga säkrare. Det är inte svårt att överföra till och från en hårdvaruplånbok så länge som du håller ordning på dina nycklar.